Allt som börjar med ”snickers” är en garantistämpel i min värld. För hur kan jordnötter och choklad bli annat än succé?

23 okt 2019

4 portioner

Snickersmousse
50 g mörk choklad, hackad
2 msk mjölk, t ex soja-, mandel- eller havremjölk
1,5 msk kakao
0,5 dl jordnötssmör
0,5 dl ljus sirap
1 nypa flingsalt
2 dl vispgrädde, t ex Alpros vispbara sojagrädde eller Aitos vispbara havregrädde

Till servering
150 g digestivekex
chokladsås
hackade jordnötter

1. Blanda choklad, mjölk, kakao, jordnötssmör, sirap och salt i en kastrull. Smält ihop på svag värme tills du har en slät, sammetslen kräm. Häll över i en skål och låt svalna något.
2. Vispa under tiden vispgrädden fast och fluffig.
3. Vänd ner en klick vispad grädde i chokladsmeten så att den lättas upp. Vänd sedan försiktigt ner chokladsmeten i den vispade grädden.
4. Krossa digestivekexen eller mixa dem lätt i en matberedare. Varva krossade digestivekex och snickersmousse i små dessertskålar. 5. Toppa med chokladsås och hackade jordnötter.
5. Låt stå i kylen tills det är dags att servera.

Relaterade artiklar