Annons
Cape Ad

Snabb pizza med citronkräm och potatis

Pizza på färdig deg är så smidigt samtidigt som det blir ruskigt gott. Här toppas den med en frisk citronfärskost och potatis. Skiva potatisen tunt så att den blir lätt krispig i kanterna när den gräddas. Som delikata potatisflarn med rosmarin, vad kan gå fel?

Någon form av pizza är supergod på vilken buffé som helst. Självklart kan du göra egen deg men här kör vi snabbvarianten med färdig pizzadeg. Toppingen är lätt och somrig med potatis och en fräsch citronfärskost. Allt är toppat med rosmarin och olivolja.

Recept: Snabb pizza med citronkräm och potatis

4 portioner

1 paket kyld pizzadeg
100 g färskost, t ex havre- eller sojabaserad
1 citron, rivet skal
½ citron, saften
salt

300 g potatis, tunt skivad
2 kvistar rosmarin
1 msk olivolja att ringla över

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rulla ut pizzadegen och lägg på en plåt.
  3. Rör ihop färskost, citronskal, citronsaft och salt i en skål. Bred ut över degen.
  4. Sprid ut den skivade potatisen över. Strö över rosmarin och ringla över olivoljan.
  5. Grädda i 8-10 minuter så att potatisen får fint med färg.