Jag älskar snabba, krämiga, pastarätter. Pestopasta är en sån. Och jaa, du kan bara blanda lite pesto med kokt pasta, men jag gillar en extra krämig sås så jag gör som en enkel bechamelsås i grunden.
Det finns grön pesto som är helt växtbaserad i butikerna, så även röd pesto, för dig som vill göra den helt vegansk.
4 portioner
pasta för 4 personer
2 msk smör (t ex mjölkfritt) eller 1 msk olivolja
2 msk vetemjöl
2,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
ca 1 dl pastavatten
2 msk pesto, röd eller grön pesto
salt
svartpeppar
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Hetta upp smör eller oljani en kastrull och vispa ner mjölet. Låt puttra på i en minut.
- Vispa ner lite grädde i tag tills du har en slät sås. Låt sjuda tills såsen tjocknar.
- Smaksätt med valfri pesto, salt och peppar.
- Blanda såsen med kokt pasta och späd eventuellt med pastavatten för att få rätt konsistens.