Du vet hur man brukar säga att de enklaste desserterna är de godaste? Så är det verkligen när det kommer till de här frasiga smördegsflarnen.

11 Nov 2017

4 st

4 plattor fryst smördeg
100 g mandelmassa
2 päron
0,5 dl strösocker
grädde, t ex soja- eller havregrädde eller vatten till pensling

Till servering
0,5 dl mandelflagor
florsocker
glass, t ex havre- eller sojaglass

Sätt ugnen på 225 grader.
Tina smördegsplattorna i rumstemperatur i 20 minuter.
Riv mandelmassan och fördela den på smördegsplattorna. Skala päronen och dela dem på längden.
Skär ut kärnhuset och skiva sedan dem tunt.
Lägg en skivad päronhalva på varje smördegsplatta.
Strö över strösockret.
Pensla kanterna med
eller vatten och grädda päronflarnen i 25 minuter.
Strö över mandelflagorna och pudra med florsocker.
Servera med glass.