De här flarnen är supersmarriga, både som en enkel förrätt, drinktilltugg eller att duka upp på julbordet. Och de är dessutom löjligt enkla att göra.

4 Dec 2019

Psst… den flesta färdiga smördegen är växtbaserad, men dubbelkolla för säkerhetsskull.

8 portioner

4 plattor fryst smördeg
4 msk färskost, t ex Oatly på Mackan eller Violife
2 päron
2 dl hackad grönkål
1 dl hackade valnötter
olivolja
salt
svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg smördegsplattorna på en bakplåtspappersklädd plåt och låt tina i 15 minuter.
3. Bred ett lager färskost på varje smördeg.
4. Halvera päronen och skär bort kärnhuset. Skiva päronet fint och sprid ut på plattorna.
5. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Gratinera i 15 minuter.
6. Blanda grönkål och valnötter med lite olivolja och strö över smördegsplattorna. Ställ in i ugnen i ytterligare 5 minuter. Ta ut och servera genast.