Skagenröra är en riktigt klassiker och passar både som förrätt som till alla högtider. Tofu, aubergine eller svamp. Det är bara att välja.

28 Nov 2016

Enklast är det att smula ner tofu, men vi valde att sjuda ett gäng auberginebitar och ha i. Du kan även göra samma sak med skivade champinjoner.

1 aubergine à 150 g
1,5 dl majonnäs, t ex äggfri
0,5 dl crème fraîche, t ex Oatly iFraiche
2 msk röd tångkaviar
0,5 rödlök, finhackad
0,5 dl dill, finhackad
1 citron, saften
salt
svartpeppar

Skala auberginen och skär i mindre bitar. Sjud dem i lättsaltat vatten tills de mjuknar.
Skölj auberginebitarna i kallt vatten och krama ur så mycket vätska du kan. Lägg ner i en skål.
Blanda ner majonnäs, crème fraîche, tångkaviar, rödlök, dill, citronsaft, salt och peppar. Klart!