Rimbobullar med sylt

Rimbo är lyxigt ”smöriga” bullar fyllda med en söt vaniljfyllning. Här har vi även lagt till hallonsylt eftersom det är så ruskigt gott.

I samarbete Carlshamn

Rimbobullar är en klassiker som jag minns att min farmor brukade göra. De är som extra lyxiga vetebullar som oftast görs väldigt naturella men som jag även har fyllt med sylt. De här bullarna görs helt växtbaserade med Carlshamn Bakning och är också ett strålande bevis på hur gott det är med vegansk bakning!

Carlshamn bakning

Carlshamn Bakning är ett helt växtbaserat margarin som gör sig bra i både matlagning och bakverk. Det är gjort på naturliga vegetabiliska oljor och utan konserveringsmedel. Finns i förpackningar om både 500 g och 1 kg.

Rimbobullar med sylt

25 st

25 g jäst
2 dl mjölk, t ex havre- eller sojamjölk
200 g mjukt margarin, Carlshamn Bakning
2 msk strösocker
8 dl vetemjöl

Fyllning
100 g mjukt margarin, Carlshamn Bakning
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
ca 1 ½ dl hallonsylt

Pensling
mjölk, t ex havre- eller sojamjölk

Glasyr
1 dl florsocker
ca 1 msk vatten
1. Häll ner jäst och mjölk i en skål. Rör runt så att jästen löser upp sig.
2. Tillsätt övriga ingredienser och knåda i ca 5 minuter. Enklast är att använda en hushållsassistent, men det går även bra för hand. Täck över degen medan du gör fyllningen.
3. Rör ihop margarin, strösocker och vaniljsocker i en skål.
4. Kavla ut degen till en rektangel, 40 x 40 cm. Skär degen i små kvadrater som mäter 8 x 8 cm.
5. Lägg en klick av fyllningen samt en klick hallonsylt i mitten av varje kvadrat. Nyp ihop ändarna och tryck ner i mitten av varje bulle. Lägg i pappersformar och ställ på plåtar.
6. Låt jäsa i övertäckta i 2 timmar.
7. Pensla bullarna med mjölk och grädda på 200 grader i 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
8. Rör ihop florsocker och vatten till en bra konsistens. Ringla över bullarna.