De som undrar om rawfood-rätter mättar eller smakar något borde testa denna på direkten! En smakexplosion utan dess like!

22 Mar 2017

2 portioner



Kokosris

2-3 palsternackor, skalade och delade i stora bitar
1,5 dl kokosflingor
1 tsk agavesirap
1 krm salt

Grönsaker
ca 15 cm gurka, i skivor
1 liten paprika, strimlad
1 morot, skalad och skivad
ca 20 sockerärtor

Sås
0,5 dl korianderblad
3 blötlagda soltorkade tomater
2 tsk färsk ingefära, riven
1 vitlöksklyfta, skalad
2 msk tamarisås (sojasås)
0,5 röd chili, urkärnad
1 dl jordnötssmör
0,5tsk gurkmeja
2 msk limesaft
vatten att anpassa konsistensen med

Kokosris


Kör alla ingredienserna till kokosriset i en matberedare tills palsternackorna har finfördelats till riskonsistens. Skrapa ur matberedaren och ställ kokosriset åt sidan.

Sås


Mixa alla ingredienser till en slät konsistens. Smaka av med mer lime eller tamari om det behövs. Späd såsen med lite vatten om den är för tjock. 

Blanda grönsakerna med såsen. Servera med kokosriset.

Receptet kommer från Nilla Gunnarssons kokbok Sju steg till ett friskare liv (Max Ström). Där guidar Nilla dig till ett liv utan gluten, mjölk och socker. Det är en bok med blandad kost, men med enkla tips på hur du kan göra rätterna vegetariska och veganska.

Relaterade artiklar