Det slår sällan fel med pasta. Det går snabbt att koka, är omfamnande att äta och går att variera på så många sätt att det är löjligt. Belugalinser använder jag mig ofta av därför att de får så fin konsistens. Med dem som grund kan du slänga ner lite vad som helst, det var det som inspirerade mig till den här pastasåsen.

30 aug 2019

1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 aubergine, hackad
1 zucchini, hackad
1 röd paprika, finhackad
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater à 400 g
2 dl vatten
1,5 dl svarta belugalinser
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk torkad timjan
salt
svartpeppar
pasta för 4 personer

1. Fräs gul lök, vitlök, aubergine, zucchini och paprika i olivoljan tills allt har mjuknat ordentligt och fått fint med färg. Det tar 10–15 minuter.
2. Rör ner resterande ingredienser och koka upp. Låt sjuda i ca 25 minuter eller tills linserna är mjuka. Rör om då och då.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda med ratatouillebolognesen och servera.

 

Receptet är från VEGO-Mattias nya kokbok ”Vego – snabbt och enkelt”. Fokus är på vardagsmat så att du kan testa veganskt i en månad, men här finns även desserter, frukostar och festmiddagar. En perfekt bok för dig som är intresserad av vegomat.
Köp boken här.