Det här receptet kommer från första avsnittet av Vegopodden som nu äntligen finns på Podcaster och itunes. In och prenumerera vet ja! :)
Den här pajen är helt vegansk med kokos i form av olja, sirap, mjölk och socker. Om du inte har det hemma, går det bra att ersätta med t ex ljus sirap, vanligt strösocker och smör (t ex mjölkfritt).
250 g rabarber
250 g färska jordgubbar
150 g kokosolja
0,5 dl kokossirap eller vanlig ljus sirap
0,5 dl kokosmjölk
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl kokossocker, eller vanligt strösocker
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar. Sprid ut i botten av en pajform.
Smält kokosoljan och vispa ihop med övriga ingredienser. Bred ut smeten över rabarberna och jordgubbarna.
Grädda i 20 minuter. Ät med löjligt stora mängder vaniljsås.