Världens godaste rabarberpaj med kokos

Den här pajen är inte bara härligt knäckig, den smakar även underbart av kokos i alla former.
Psst… en annan hemlighet är att blanda upp rabarberna med jordgubbar, oslagbart!

Det här receptet kommer från första avsnittet av Vegopodden som nu äntligen finns på Podcaster och itunes. In och prenumerera vet ja! :)

Den här pajen är helt vegansk med kokos i form av olja, sirap, mjölk och socker. Om du inte har det hemma, går det bra att ersätta med t ex ljus sirap, vanligt strösocker och smör (t ex mjölkfritt).

250 g rabarber
250 g färska jordgubbar
150 g kokosolja
0,5 dl kokossirap eller vanlig ljus sirap
0,5 dl kokosmjölk
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl kokossocker, eller vanligt strösocker
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar. Sprid ut i botten av en pajform.
Smält kokosoljan och vispa ihop med övriga ingredienser. Bred ut smeten över rabarberna och jordgubbarna.
Grädda i 20 minuter. Ät med löjligt stora mängder vaniljsås.