Pulled oats lanseras i hela Sverige

Tack vare god smak, högt proteininnehåll och minimal miljöpåverkan har produkten på kort tid blivit en succé i Finland. Nu lanseras Pulled Oats brett runt om i Sverige. 

Pulled Oats kommer finnas till försäljning runt om i Sverige från och med vecka 37, på bland annat ICA, Coop, Hemköp och Willys. En förpackning på 240 g kostar ca 45 kr och räcker till 2-3 vuxna eller 2 vuxna och 2 barn.

Proteinet är framtaget av Maija Itkonen, innovatör, och Reetta Kivelä, doktor i livsmedelskunskap från Helsingfors universitet, som båda ville hitta ett alternativt protein.
– Vi ville kunna ge våra barn ett fullvärdigt, vegetariskt protein gjort på lokala råvaror och utan tillsatser. Det var så idén om havreprotein föddes, säger Maija Itkonen, innovatör, som först kom på idén att försöka göra vegetariskt protein av havre.
Genom att blanda nordisk havre med favabönor och gula ärtor har skaparna till Pulled Oats lyckats få fram det många nu menar är det perfekta proteinet. Det är fritt från soja och vete och innehåller rikligt med högkvalitativt protein (30 %). Produkten innehåller alla essentiella aminosyror, samt mer protein än kyckling – helt utan tillsatser eller kemikalier.

Pulled Oats finns i tre smaker
Nude – har en mild neutral smak. Krydda efter efter eget önskemål för att passa i alla rätter.
Tomat – har en fyllig smak av tomat, rökt paprika och bladpersilja som gör sig bra i rätter från det italienska eller mexikanska köket.

Ingefära – har en fräsch och kryddig smak av ingfära, kaffirlime och koriander som gör sig bra i rätter från det asiatiska köket.