Blötlägg på kvällskvisten, skölj på morgonen, koka sedan och du får en löjligt god och näringspackad frukost. Ingefärsmoset är pricken över i:et, men det går givetvis bra med vilka toppings som än faller dig i smaken.

16 Jan 2016

Recept och foto: Karoline Jönsson och Elenore Bendel Zahn

Powergröt
1 dl hirs
1 dl quinoa
1 dl bovete
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
2 dl havregryn

Raw äppelmos
2 äpplen
4 dadlar
1 tsk riven ingefära
1 dl vatten
1 tsk mald kanel

Powergröt
Blanda alla ingredienser i en stor skål. Förvara i en tättslutande burk i skafferiet. För en portion blötlägger du 1 dl av grötmixen i 3 dl ljummet vatten över natten. På morgonen lägger du mixen i en finmaskig sil och sköljer med rent vatten. Blanda med 1,5 dl vatten och en liten nypa salt i en kastrull. Låt koka på medelvärme utan lock i 7-10 min. Rör om då och då. Avnjuts med raw äppelmos, lite rivet citronzest eller dina favorittoppings.

Raw äppelmos
Kärna ur äpplena och skär i bitar. Kärna även ur dadlarna. Mixa samman ingredienserna till en slät puré.

Relaterade artiklar