De här potatisvåfflorna blir härligt krispiga och är fyllda med smält ost. Magiskt goda och väldigt mättande. Extra gott om de toppas med tångkaviar, crème fraîche, lök och citron. Även god att göra som små snittar.

22 okt 2019

6 st

400 g kokt potatis
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 dl mjölk, t ex osötad soja-, havre- eller mandelmjölk
100 g smör, t ex mjölkfritt
3 dl riven ost, t ex växtbaserad
salt

Till servering
crème fraîche, t ex Oatly iFraîche eller Planti Cooking Fraiche
röd tångkaviar
hackad rödlök och gräslök
citronklyftor

1. Pressa potatisen med en potatispress eller mosa sönder fint med en gaffel.
2. Vispa ihop vetemjöl, bakpulver, mjölk, smör och salt i en skål. Det ska bli en slät smet.
3. Rör ner pressad potatis och riven ost.
4. Hetta upp ett våffeljärn och klicka ut smeten. Grädda gyllene.
5. Servera med crème fraîche, tångkaviar, rödlök, gräslök och en citronklyfta