Annons
Cape Ad

Pizza i stekpanna

Att tillaga pizza i en stekpanna kan låta galet men blir så bra! Ett smart tips när du lagar mat på utflykt, i sommarstuga eller på grillen.

Att tillaga pizza i en stekpanna kan låta galet men blir så bra! Ett smart tips när du lagar mat på utflykt, i sommarstuga eller på grillen.

Färdigt pizzakit

Jag gillar att ta genvägen via ett färdigt pizzakit med deg och tomatsås. Det är smidigt, kräver noll arbete från din sida, och passar inte minst bra till pizza i stekpanna.

Mjölkfri ost

Det finns många mjölkfria ostar att välja mellan, vissa smälter bättre än andra. Det enda du behöver göra är att hitta din favorit. En ost som är ganska enkel att få tag på är Green Vie Mozzarella och är en ost jag gillar till just pizza. Även Violife har bra ostar.

Pizza i stekpanna

1 st

2 liten aubergine, i 5 mm skivor
1 lök, tunt skivad
2 kylda pizzadegar
tomatsås
riven ost, t ex mjölkfri
olivolja
salt
svartpeppar

  1. Salta aubergineskivorna och låt stå i 30 minuter. Pressa bort överflödigt vätska med lite hushållspapper. Stek i generöst med olja så att de får fint med färg på båda sidor.
  2. Stek löken så att den mjuknar och får ordentligt med färg. Den ska karamelliseras lätt.
  3. Rulla ut pizzadegarna.
  4. Hetta upp en stekpanna tillräckligt stor för en pizza.
  5. Lägg ner en pizzan i stekpannan. Bred på tomatsåsen och fördela hälften och aubergine och lök över. Avsluta med ost och ringla över lite olivolja.
  6. Lgg på ett lock. Låt pizzan tillagas i ca 5 minuter.
  7. Servera!