Picklad svamp och lök på skånskt vis

Många snackar auberginesill till jul, men nu testade vi med champinjoner och det blev vrålgott.

Det här är en twist på en klassisk skånsk inläggning, Brantevikssill, och blir bara godare om den får stå till sig några dagar. Perfekt på julbordet eller som pålägg på en skiva kavring eller vörtbröd. För fler recept på veganska/vegetariska rätter till julbordet, kolla in vår receptbank.

500 g champinjoner, skivade
1 gul lök, finhackad
1 rödlök, finhackad
1 dl finhackad dill
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten
8 kryddpepparkorn
8 vitpepparkorn
1 tsk salt

Blanda ihop champinjoner, gul lök, rödlök och dill i en glasburk.
Koka upp ättiksprit, strösocker, vatten, kryddpepparkorn, vitpepparkorn och salt i en kastrull. Häll ner i burken och låt svalna. Ställ in i kylen.