Pastejköket kommer med två vegetariska nyheter

Efter succén med sin första vegetariska pastej kommer de nu med två nya varianter till smörgåsen eller som topping på kex.

– Efter det fina mottagandet av vår första vegetariska pastej vill vi bjuda på ytterligare valmöjligheter i pastejhyllan. Den orientaliska pastejen inspirerar till nya konsumtionstillfällen med vegetarisk pastej. Den mildare varianten passar hela familjen och ger dessutom en järnberikad start på morgonen, säger Pontus Egnér, Marknadschef, Pastejköket.

Vegetarisk Pastej Mild och Järnberikad är en lättkryddad variant med barnvänlig smak, gjord på ärtprotein och som berikats med extra järn. Ett härligt pålägg till frukosten, matsäcken eller mellanmålet. Det tillsatta järnet är något som efterfrågats av många vegetarianer och veganer.
Pastejkökets Vegetarisk Pastej Orientalisk är en pastej gjord på ärtprotein med en tydlig och kryddig smak av paprika och spiskummin. Den har en smak inspirerad av traditionell hummus, men i konsistensen är det en matigare pastej som passar perfekt till snittarna, som ett ”innan maten snack” eller till mellanmålet.

Produkterna finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker från och med vecka 4, 2018. Rekommenderat pris är cirka 21,90 kr för en förpackning om 200 gram Vegetarisk Pastej Mild och Järnberikad eller Vegetarisk Pastej Orientalisk 190 gram. Alla pastejerna är veganska.