Man ska inte vara ytlig, inte alls. Alla är vackra på sitt sätt, men den här gratängen är helt enkelt lite snyggare än andra gratänger. Den liksom glöder från insidan.

8 mar 2019

400 g pasta, t ex penne eller rigatoni
400 g vegetarisk korv
olivolja att steka i
3 tomater
2,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1,5 dl ajvar relish
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
svartpeppar

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet.
3. Tina korven lite i mikron om den är fryst, så att du kan skära i den. Skiva korven och stek den gyllenbrun i lite olivolja.
4. Hacka tomaterna fint.
5. Blanda ner korven i pastagrytan tillsammans med hackade tomater, grädde, ajvar relish, oregano, salt och peppar.
6. Häll ner allt i en gratängform och gratinera i ugnen i 15 minuter eller tills den får lite färg.