Man ska inte vara ytlig, inte alls. Alla är vackra på sitt sätt, men den här gratängen är helt enkelt lite snyggare än andra gratänger. Den liksom glöder från insidan.

Annons
8 mar 2019

400 g pasta, t ex penne eller rigatoni
400 g vegetarisk korv
olivolja att steka i
3 tomater
2,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1,5 dl ajvar relish
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
svartpeppar

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet.
3. Tina korven lite i mikron om den är fryst, så att du kan skära i den. Skiva korven och stek den gyllenbrun i lite olivolja.
4. Hacka tomaterna fint.
5. Blanda ner korven i pastagrytan tillsammans med hackade tomater, grädde, ajvar relish, oregano, salt och peppar.
6. Häll ner allt i en gratängform och gratinera i ugnen i 15 minuter eller tills den får lite färg.