Recept och foto: Julia Tuvesson
Recept: Pasta e ceci med harissa och brödkrisp
4 portioner
1 lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1-2 tsk harissa
1 msk tomatpuré
¾ dl finhackade soltorkade tomater
1 burk hela körsbärstomater à 400 g
1 tetra kikärtor à 400 g, sköljda och avrunna
½-1 tsk vitvinsvinäger
2-3 msk pastavatten
salt
svartpeppar
olivolja, till stekning
Servering
4 portioner linguine eller spagetti
stekt brödkrisp (stekta brödsmulor)
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Stek lök och vitlök mjukt i olja.
3. Ha i harissa, tomatpuré och soltorkade tomater. Vänd ner körsbärstomaterna och låt koka upp. Låt puttra 5-10 minuter och tillsätt sedan kikärtorna. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
4. Späd såsen med pastavatten tills du har den konsistens du önskar. Blanda pastan med såsen, häll upp på ett fat och toppa med stekt brödkrisp. Servera genast.
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Stek lök och vitlök mjukt i olja.
3. Ha i harissa, tomatpuré och soltorkade tomater. Vänd ner körsbärstomaterna och låt koka upp. Låt puttra 5-10 minuter och tillsätt sedan kikärtorna. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
4. Späd såsen med pastavatten tills du har den konsistens du önskar. Blanda pastan med såsen, häll upp på ett fat och toppa med stekt brödkrisp. Servera genast.