Pasta e ceci med harissa och brödkrisp

Alla behöver en enkel pastarätt att slänga ihop när man är trött hungrig. Den här kompromissar inte med smaken utan lockar med harissa och soltorkade tomater.

Recept och foto: Julia Tuvesson

Recept: Pasta e ceci med harissa och brödkrisp

4 portioner

1 lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1-2 tsk harissa
1 msk tomatpuré
¾ dl finhackade soltorkade tomater
1 burk hela körsbärstomater à 400 g
1 tetra kikärtor à 400 g, sköljda och avrunna
½-1 tsk vitvinsvinäger
2-3 msk pastavatten
salt
svartpeppar
olivolja, till stekning

Servering
4 portioner linguine eller spagetti
stekt brödkrisp (stekta brödsmulor)

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Stek lök och vitlök mjukt i olja.
3. Ha i harissa, tomatpuré och soltorkade tomater. Vänd ner körsbärstomaterna och låt koka upp. Låt puttra 5-10 minuter och tillsätt sedan kikärtorna. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
4. Späd såsen med pastavatten tills du har den konsistens du önskar. Blanda pastan med såsen, häll upp på ett fat och toppa med stekt brödkrisp. Servera genast.

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

2. Stek lök och vitlök mjukt i olja.
3. Ha i harissa, tomatpuré och soltorkade tomater. Vänd ner körsbärstomaterna och låt koka upp. Låt puttra 5-10 minuter och tillsätt sedan kikärtorna. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
4. Späd såsen med pastavatten tills du har den konsistens du önskar. Blanda pastan med såsen, häll upp på ett fat och toppa med stekt brödkrisp. Servera genast.