Pannacotta på Tomteskallar

En barnsligt god dessert gjord på godis! Pannacotta med Bubs tomteskallar!

I samarbete med Bubs

Den här pannacottan innehåller verkligen bara två ingredienser: Tomteskallar från Bubs och havregrädde. En barnsligt god dessert som alla kommer att bli besatta av. Jag gjorde en med Tomteskallar Julmust och en med Tomteskallar Hallonknäck, men har fortfarande inte bestämt mig för vilken som blev godast!

Tomteskallar Julmust/Hallonknäck

Under julen stoppar man i sig smaskig knäck och sköljer ofta ner den med god julmust. Vi har kombinerat dessa två klassiska smaker i våra sköna Tomteskallar. Knäckvarianten har vi dessutom kryddat med lite hallon. Glöm skumma tomtar, käka skumma skallar! Innehållet är helt fritt från gelatin och andra animaliska tillsatser. Sockret är dessutom Fairtrade-certifierat.

Recept: Pannacotta på Tomteskallar

4 portioner

5 dl grädde, t ex havregrädde
100 g Tomteskallar från Bubs, Julmust eller Hallonknäck

Servering
vispad grädde, t ex havre- eller sojabaserad
Tomteskallar Julmust/Hallonknäck

1. Koka upp grädden.
2. Klipp Tomteskallarna i mindre bitar och häll ner i grädden. Låt sjuda med i 5-10 minuter eller tills de har smält helt. Vispa runt då och då.
3. Häll upp pannacottan i serveringsglas och låt stelna i kylskåpet i några timmar.
4. Dekorera pannacottan med vispad grädde och Tomteskallar.