Snart en del av den svenska husmanskosten och riktigt enkelt att göra själv. Det finns färdiga pad thai-såser att använda, men den här blandar du ihop helt själv på bara några sekunder.

15 maj 2018

4 portioner

1 paket risnudlar
400 g fast tofu, tärnad
2 dl böngroddar
2 dl fint strimlad vitkål
2 salladslökar, tunt skivade
rapsolja att steka Pad thai-sås
2 vitlöksklyftor, rivna
1 lime, saften
½ dl sweet chili-sås
2 msk ljus sojasås
1 tsk chiliflingor

Servering

1 dl hackade jordnötter
1 lime, i klyftor
färsk koriander

1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Fräs tofutärningarna i olja tills de får ordentligt med färg.
3. Vänd ner böngroddar, vitkål och salladslök. Låt fräsa med tills även det får fint med färg.
4. Vänd ner risnudlarna.

Pad thai-sås

1. Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen. Häll ner i stekpannan och blanda väl. Låt fräsa med i en minut.
2. Servera pad thaien med hackade jordnötter, limeklyftor och färsk koriander.

 

I samarbete med