Oreokaka på 90 sekunder

Jag har blivit lite besatt av kakor man gör i mikron. Perfekt när man är sugen på något snabbt. Och ja, det tar verkligen inte mer än 90 sekunder.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Oreokaka på 90 sekunder

1 portion

4 Oreo-kakor
3⁄4 dl mjölk, t ex havre- eller sojamjölk
2 msk vetemjöl
2 tsk kakao
1⁄2 tsk bakpulver

1. Krossa kakorna fint genom att lägga dem i en plastpåse och banka med en kastrull eller kavel. Man kan även mixa dem i en matberedare.
2. Blanda kaksmulorna med övriga ingredienser.
3. Häll ner i en liten portionsform eller kopp.
4. Ställ in i mikron och mikra på full effekt i 90 sekunder. Ta ut och kolla så att den är klar. Den får gärna vara lite kladdig i mitten.
5. Ta ut och servera med en kula glass.