Glad Nationaldag alla fina läsare!!! Här får ni receptet på den klassiska Nationaldagsbakelsen!

4 jun 2017

6 st

Botten
200 g mandelmassa
50 g smör, t ex mjölkfritt
2 msk grädde, t ex soja-, havre- eller mandelgrädde
½ dl majsstärkelse
½ dl vetemjöl

Täcke
100 g mandelmassa
2 msk apelsinlikör eller färskpressad apelsinsaft

jordgubbar

Botten. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form, ca 20×20 cm, och tryck ner ett bakplåtspapper i formen. Smöret är där för att hålla pappret på plats. Mixa ihop mandelmassa, smör, grädde, majsstärkelse och vetemjöl i en matberedare. Det ska bli en slät massa. Bred sedan ut smeten i formen och grädda i 20-30 minuter. Den ska ha fått liiite färg och blivit hyfsat fast. Ta ut och låt svalna.

Täcke. Mixa ihop mandelmassa och apelsinlikören (eller saften) i en matberedare. Bred över kakan. Dela nu allt i 6 bitar. Toppa varje bit med färska jordgubbar och din Nationaldagsbakelse är klar!