Älskar du peppar är det här en dröm. Den här höstiga grytan har smak av både grön-, rosé- och svartpeppar. Den är allt jag älskar när det är kallt ute och går supersnabbt att slänga ihop med färdigkokta linser.

8 Nov 2019

300 g blandad svamp
, skivad
1 gul lök
, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
3,5 dl naturell yoghurt, tex soja- eller havre yoghurt
1,5 dl vatten
1 msk ljus sojasås
1 msk flytande svampfond eller grönsaksfond
1 tsk mortlad torkad grönpeppar
1 tsk mortlad rosépeppar
1 tsk hel mortlad svartpeppar
ca 6 dl kokta gröna linser (3 förpackningar)
salt

1. Fräs svampen i lite olja tills den har släppt sin vätska och fått lite färg.
2. Vänd ner gul lök och vitlök och låt fräsa med tills den mjuknar.
3. Rör ner yoghurt, vatten, sojasås, fond, grönpeppar, rosépeppar och svartpeppar. Koka upp och låt puttra på i några minuter.
4. Rör ner sköljda linser. Smaka av med salt.
5. Servera med pressad potatis, kokt ris eller pasta.

Relaterade artiklar