Ät den som den är med sallad och pitabröd, blanda med pasta eller potatis eller använd som mackfyllning.
4 portion
2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
2 dl naturell yoghurt, t.ex. soja- eller havreyoghurt
1 dl tahini
1 citron, saften
½ kruka persilja, hackad
2 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk salt
Hackad sallad
2 tomater, hackade
½ gurka, hackad
1 rödlök, finhackad
½ kruka persilja, finhackad
salt
svartpeppar
Till servering
pitabröd
1. Skölj kikärterna och låt rinna av.
2. Blanda ihop yoghurt, tahini och citronsaft i en skål. Rör sedan ner persilja, vitlök och salt.
3. Vänd ner kikärterna i yoghurtsåsen.
4. Blanda ihop samtliga ingredienser till salladen i en skål.
5. Servera kikärtsröran tillsammans med pitabröd och sallad.