Max nya ”köttiga” burgare – helt växtbaserad!

Den 23 maj lanserar MAX en egenutvecklad burgare som ser ut och smakar som kött men är gjord på växtbaserat protein: Delifresh Plant Beef.

Nyheten, som serveras på samtliga nordiska restauranger, är en unik svensk innovation som utvecklats under ledning av chefskock Jonas Mårtensson. MAX har som mål att 50 % av sålda måltider år 2022 ska vara annat än rött kött, och just nu ligger försäljningen på närmare 40 %. Delifresh Plant Beef lanseras på samtliga restauranger i Sverige, Norge och Danmark.

– Jag har provat alla kända produkter världen över i den här kategorin, MAX Delifresh Plant Beef är best in class. Framtidens protein är på gång, och det bästa är framtaget här i Sverige av oss. Vårt mål är att alla köttätare ska känna att de fortfarande kan äta en grymt god ”köttburgare” utan att det faktiskt är kött, säger Claes Petersson, vice VD/Innovations- och utvecklingschef på MAX Burgers som nyligen flyttade tillbaka till Sverige efter tolv år i USA.

Med Delifresh Plant Beef erbjuder MAX såväl inbitna köttälskare som gäster som föredrar en växtbaserad kost ett välsmakande och mättande proteinalternativ till kött, med skillnaden att den växtbaserade burgaren har ett mycket lägre klimatavtryck.

Från och med den 23 maj kommer man kunna äta Delifresh Plant Beef burgaren på alla Grand Deluxe-alternativ genom att helt enkelt byta ut nötköttsburgaren.