Annons
Cape Ad

Matloua

Marocko har många fantastiska tunnbröd att utforska. Matloua är ett populärt bröd som du kan köpa på gatan eller enkelt göra hemma. Det bakas inte i ugn utan steks gyllene i en torr stekpanna och är gott till alla möjliga smårätter.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Matloua

6 st

2 dl fullkornsvetemjöl
2 dl mannagryn
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 tsk torrjäst
2 dl varmt vatten

1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
2. Häll ner det varma vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda för hand i 5 minuter. Känns degen för klibbig är det bara att tillsätta mer mjöl.
3. Täck bunken med en kökshandduk och låt degen vila i 30 minuter.
4. Dela degen i 6 bitar och rulla till bollar. Kavla
ut så att de blir ca 1 cm tjocka. Täck över med en kökshandduk och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
5. Hetta upp en torr stekpanna och stek sedan bröden gyllene på båda sidor. Det tar någon minut per sida.