Ah, de här marängskålarna är fyllda med allt vi älskar med marängsviss. Ett måste i sommarhettan!

18 Jul 2018

4 portioner



Äggfri maräng
1 ½ dl kikärtsspad (ca 1 burk kikärter)
1 tsk citronsaft
3 dl strösocker



Till servering
vaniljglass, t ex havre- eller sojabaserad
1 banan, skivad
4 jordgubbar, skivade
chokladsås
strössel

Äggfri maräng
1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Vispa kikärtsspad och citronsaft vitt och fluffigt med hjälp av en elvisp.
3. Vispa ner lite strösocker i taget och fortsätt att vispa tills du har en fast, blank marängsmet. Du ska kunna vända skålen upp och ner utan att den rinner ut.
4. Spritsa fyra rundlar på en plåt. Spritsa sedan en kant runt om så att fyllningen inte rinner ut sedan.
5. Grädda marängerna i mitten av ugnen i 60-90 minuter. Ta ut och låt svalna helt.



Servering
1. Fyll marängskålarna med vaniljglass, banan, jordgubbar och toppa med chokladsås och strössel. Servera genast.

 

I samarbete med