Här är receptet som användes när Therese Lindgren slog världsrekordet i största veganska kakan någonsin! :-D

9 Nov 2017

Recept: Mattias Kristiansson

Mannagrynskaka
2,5 dl strösocker
2 msk vetemjöl
5 dl mannagryn
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl naturell sojayoghurt
2 dl rapsolja
några droppar bittermandelarom

Vaniljfrosting
100 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
7 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl mandelmjölk

Mandelkräm
350 g mandelmassa
0,5 dl mandelmjölk

Topping
1 dl vispbar sojagrädde
2 tsk florsocker
0,5 tsk vaniljsocker
200 g färska jordgubbar

Mannagrynskaka
Blanda ihop strösocker,  vetemjöl,  mannagryn, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.Vispa i en annan bunke ihop yoghurten med rapsoljan och bittermandelarom.
Vispa ner yoghurtblandningen i mjölkmixen.
Låt smeten svälla i 15 minuter.
Olja och mjöla under tiden en bakform, cirka 26 centimeter i diameter. Vispa runt i smeten lite och häll ner den i bakformen.
Grädda kakan i 175 grader i 30–40 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara helt torr. Ta ut och låt svalna helt.

Vaniljfrosting
Vispa ihop margarinet, florsockret, vaniljsockret och mandelmjölken. Vispa tills du har fått en smidigt frosting utan klumpar.

Mandelkräm
Mixa ihop mandelmassa och mandelmjölk i en matberedare.

Vispa grädden fast och fluffig. Söta med vaniljsocker och florsocker.

Bred vaniljfrosting runt hela tårtan. 
Skiva hälften av jordgubbarna och tryck fast runt tårtan. 
Spritsa en kant med frosting runt hela tårtan. Bred ut mandelkrämen överst på tårtan, frostingen kommer förhindra att den flyter ut.
Spritsa grädde överst på tårtan. Dekorera med resterande jordgubbar, skurna i mindre bitar. Dekorera citronmeliss.