Mac’n’cheese med chips!

Här kommer en maxad mac and cheese gratinerad med krossade chips. Comfort food extra allt!

Det är höst och det är regn och allt ens kropp och huvud skriker efter är comfort food. Och vilken är den ultimata comfort-maten? Mac and cheese! Jag ville ta den ännu längre, vände ner mängder med ost och sen det bästa… allt gratineras med krossade CHIPS på toppen. Ah, det är så lyxigt, så gott, så fantastiskt!

SimplyV – riven

Jag använde mig av SimplyV Gourmet Grated som är en riven, helt växtbaserad, ost. Den smälter underbart och passar prima både på pizza, gratänger, toast och som här i en sås. Den är fri från palmolja, soja och gluten. Du hittar den i kyldisken på Coop.

Recept: Mac’n’cheese med chipstopping

4 portioner

400 g makaroner
100 g smör, t ex växtbaserat
0,75 dl vetemjöl
4 dl mjölk, t ex osötad soja- eller havremjölk
4 dl matlagningsgrädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk paprikapulver
1 tsk salt
svartpeppar
400 g riven ost, SimplyV Gourmet Grated

2 dl krossade salta chips till topping

  1. Koka makaronerna.
  2. Smält smöret och vispa ner vetemjölet. Låt puttra på i 1 minut.
  3. Vispa ner lite mjölk och grädde i taget tills du har en slät sås utan klumpar.
  4. Vispa ner dijonsenap, paprikapulver, salt och peppar. Låt puttra på tills såsen tjocknar.
  5. Ta kastrullen från plattan och rör ner osten. Blanda tills den har smält.
  6. Häll ner allt i en gratängform och toppa med krossade chips.
  7. Gratinera allt i 175 grader i ca 15 minuter. Den ska få fint med färg.