I samarbete med Oddlygood
Ja, mac’n’cheese är verkligen en sån rätt man aldrig tröttnat på. Den är god på egen hand när man är sugen på något omfamnande, men det är också jättegott tillsammans med en burgare eller krispigt friterad blomkål. Så, hur lyckas man då? Du behöver bara grymma alternativ till mjölk, grädde och ost och allt blir superenkelt. Här har jag använt mig av produkter från Oddlygood.

Oddlygood
Oddlygood är Valios växtbaserade märke med havrebaserade alternativ till yoghurt, mjölk, grädde och ost. De gör det så enkelt att byta till grönare alternativ som smakar fantastiskt och är enkla att använda.
Mac’n’cheese
4 portioner
5 dl makaroner
2 msk mjölkfritt smör
½ dl vetemjöl
2 dl Oddlygood Barista havredryck
2 dl Oddlygood Easy Cooking
150 g Oddlygood Veggie riven
½ tsk salt
vitpeppar
riven muskotnöt
1. Koka makaronerna enligt anvisningarna på paketet.
2. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner vetemjölet och låt bubbla på i 1 minut.
3. Vispa ner lite havredryck och Easy Cooking i taget tills du har en slät sås utan klumpar. Låt puttra på under ständigt vispande tills stuvningen tjocknar något.
4. Ta kastrullen från plattan och rör ner osten. Rör om tills den smälter.
5. Smaka av med salt, vitpeppar och muskotnöt.
6. Vänd ner de kokta makaronerna i stuvningen. Servera!