Lyxiga vegokorvar på grillen!

Ta ett gäng växtbaserade korvar (med skinn!) och lägg på grillen. Toppa med två lyxiga röror och middagen är klar!

*I samarbete med Vegme*

Tiden är verkligen förbi då man som vegetarian eller vegan behövde gråta vid grillen över trötta grönsaker och urvattnade smaker. Det finns ju så mycket mumsigt där ute, inte minst vegokorvar! Men om vi nu har grymma vegokorvar så måste vi visa lite kärlek och respekt t ex genom att toppa de med något härligt. Här har jag tagit fram två mumsiga röror att toppa dina grillade korvar i bröd med!

Vegmes vegokorvar

Jag använde mig av Vegmes korvar som är helt magiska. De är självklart helt växtbaserade, gjorda på solrosfrö- och ärtprotein. Förutom att de har ett härligt tuggmotstånd så har de även ett korvskinn gjort på alger. Det är så fantastiskt! De har tre olika korvar som alla passar på grillen: Wienerkorv, grillkorv och chorizo.

Vegetarisk ”räksallad”

Den här röran är inspirerade av den klassiska räksalladen, men här använde jag Vegme Pulled Original istället.

1 dl majonnäs, t ex äggfri
2 tsk röd tångkaviar
1 tsk chilisås
1 tsk ketchup
1 msk finhackad dill
100 g Vegme Pulled Original
salt

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.
  2. Grilla korvarna och lägg i korvbröd.
  3. Toppa med salladen och finhackad dill. Psst… det är även jättegott att toppa med rostad lök.

Potatissallad, picklade grönsaker och srirachamajonnäs

potatissallad, Vegme har t ex en helt växtbaserad
srirachamajonnäs (är oftast vegansk)

Picklade grönsaker
10 cm gurka, tunt skivad
8 rädisor, tunt skivade
ev. 0,5 rödlök, tunt skivad
4 msk vatten
2 msk vitvinsvinäger
1,5 msk strösocker

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser till de picklade grönsakerna i en skål. Låt stå i minst 10 minuter.
  2. Grilla korvarna och lägg i korvbröd.
  3. Toppa med potatissallad, picklade grönsaker och srirachamajonnäs.