Den här soppan blir vackert grön av grönkål och kronärtskocka. Extra bra att den går så himla snabbt att laga.

26 okt 2017

4 portioner

1 gul lök, finhackad
2 burkar kronärtskockshjärtan à 400 g
200 g grönkål
1 liter vatten
1 tsk torkad timjan
2 grönsaksbuljongtärningar
vitpeppar

Fräs gul lök i lite olivolja.
Häll av spadet från kronärtskockshjärtana och hacka
dem grovt.
Dra av grönkålsbladen från de hårda stammarna. Hacka
dem grovt. Blanda ner i stekpannan tillsammans med kronärtskockshjärtana, vatten, timjan, buljongtärningar och vitpeppar. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
Mixa soppan slät i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.
Servera soppan med ett gott bröd.

Receptet kommer från Mattias Kristianssons kokbok: Välkommen till Vegoriket.

Relaterade artiklar