Betalt samarbete med Färsodlarna

Svenskodlad Vegofärs Original
Svenskodlad Vegofärs är ett rent och smakrikt hantverk och fri från både kött och soja. Produkten har även ett väldigt lågt koldioxidutsläpp på endast 0,87 kg C02 per kg. Helt växtbaserad, baserad på sötlupin, gråärt och åkerböna. Det enda tillsatta är lite raps från svenska åkrar och en gnutta salt.
Använd precis som vanlig färs i grytor, färssåser och långkok.
Krämigaste jordnötsnudlarna
2 portioner
200 g Svenskodlad färs från Färsodlarna
1 msk neutral olja
1 msk ljus sojasås
1 tsk mörk sojasås
1 msk röd currypasta
2 tsk strösocker
2 tsk äppelcidervinäger
2 msk jordnötssmör
1,5 dl kokosmjölk
1 dl vatten
2 salladslökar, tunt skivade
Servering
nudlar för 2 personer
2 msk finhackade jordnötter
färsk koriander
ev. finhackad röd chili
- Fräs färsen i olja tills den får fint med färg och börjar dofta nötigt. Det tar ca 8 minuter.
- Vispa ihop sojasås, currypasta, strösocker, vinäger och jordnötssmör i en skål. Rör ner i färsen.
- Häll på kokosmjölk och vatten. Låt koka in till du har en krämig sås.
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Vänd ner i såsen tillsammans med salladslök.
- Fördela nudlarna i två skålar. Toppa med finhackade jordnötter, koriander och chili.