Det blir extra gott om du vänder ner marinerad eller friterad tofu i såsen. Friterad tofu går att köpa färdig eller så vänder du tofutärningar i majsstärkelse och steker i generöst med olja tills de får fint med färg.
0,5 dl olivolja
1 msk mald koriander
1 tsk mald spiskummin
0,25 tsk mald kardemumma
0,25 tsk chilipulver
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk riven färsk ingefära
400 g spenat, fryst (tinad)
1 grön chili, hackad
1 lime, saften
1 dl vatten
400 g fast tofu, tärnad
salt
Till servering
kokt basmatiris
1. Hetta upp oljan i en stekpanna. Rör ner koriander, spiskummin, kardemumma och chili. Låt fräsa med i en minut.
2. Vänd ner gul lök, vitlök och ingefära. Låt fräsa med tills löken har mjuknat.
3. Tina spenaten och krama ut lite av vätskan. Rör ner tillsammans med chili och lime. Låt fräsa med i några minuter.
4. Häll ner allt i en blender tillsammans med vattnet. Mixa till en slät sås. häll tillbaka i stekpannan och vänd ner tofun. Låt bli varmt.
5. Servera tillsammans med kokt basmatiris.