Koreanska vegobullar med glaze

Läs mer

I samarbete med Färsodlarna

För det första måste jag säga att jag är ett stort fan av Färsodlarna. Jag älskar hur de gör det enkelt får alla att njuta av svenskodlade baljväxter som gråärt, åkerböna och sötlupin. För det andra… om du bara ska testa ett recept, testa det här! Ah, det blev så gott och var löjligt enkelt. Du bara steker de svenskodlade vegobullar från Färsodlarna (i generöst med olja) och sen vänder du de i en glaze bestående av strösocker, vinäger, sojasås och gochujang. Gochujang är en koreansk chilipasta som blandar hetta med sötma och är fantastiskt god. Du hittar den i den asiatiska hyllan.

Färsodlarnas vegobullar

Det här är mathantverk och grönt matnörderi i ett. Bullarna är gjorda på Färsodlarnas Svenskodlade Vegofärs (sötlupin, gråärt, och åkerböna). Det är ingen galet lång ingredienslista utan saker som veteprotein, tapioka och havreris för att få en boll med bra tuggmotstånd. Du hittar dem i frys- disken hos Ica, Hemköp, Willys, Willys Hemma, Eurocash och City Gross, samt på Mathem.se. Läs mer på farsodlarna.se.

Recept: Koreanska vegobullar med glaze

4 portioner

ca 1,5 förpackning av Färsodlarnas Svenskodlade Vegobullar
rapsolja att steka i

2 msk strösocker
2 msk vitvinsvinäger
2 msk ljus sojasås
2 msk gochujang

Till servering
kokt jasminris
tunt skivad salladslök
ev. stekt broccolini eller broccoli

  1. Stek vegobullarna i generöst med olja så att de får fint med färg. Lägg över på en tallrik så länge.
  2. Vispa ihop strösocker, vinäger, sojasås och gochujang i en kastrull. Koka upp och låt puttra i någon minut så att den tjocknar något.
  3. Vänd ner bollarna i glazen.
  4. Servera bollarna med kokt ris, skivad salladslök och broccoli.