Annons
Cape Ad

Klassisk vegetarisk kebabrulle

Få saker är så goda som en kebabrulle. Här kommer en helt vegetarisk kebabrulle med alla klassiska tillbehör.

I samarbete med Färsodlarna

Jag är uppvuxen i Malmö och växte därmed upp på kebabrullar och falafelrullar. Det är fortfarande det smartaste och godaste maten jag vet och jag tröttnar aldrig. När jag får hemlängtan finns det inget bättre än att svänga ihop min egen klassiska kebabrulle… fast vegetarisk! Så jag är superglad att Färsodlarna har kommit med en Svenskodlad Vegokebab som smakar helt fantastiskt. Lagom kryddad och härligt tunna skivor.

Så här kommer ett väldigt traditionellt recept på en vegetarisk kebabrulle, alla klassiska tillbehör och självklart i ett libabröd som sig bör.

vegetarisk kebabrulle

Svenskodlad Vegokebab

Svenskodlad Vegokebab är gjord på vete och gråärt. Resultatet är tunna, kryddiga, strimlor som du enkelt steker gyllene i lite olja.
Svenskodlad Vegokebab är Från Sverige-märkt vilket betyder att produkten är odlad, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Servera i bröd, med ris, i wrap eller varför inte en kebabpizza.

vegetarisk kebabrulle

Färsodlarna

Färsodlarna produceras produkter på svenska baljväxter som gråärt, åkerböna och sötlupin. De har bland annat en fantastisk Svenskodlad Färs du måste kolla in.

På Färsodlarna hoppar de dels över tillsatser som man inte tycker behövs och vägrar även långa ingredienslistor. Man odlar och tillverkar allt i Sverige utan att det åker till andra länder för t ex behandling eller paketering. Man vill helt enkelt hålla det enkelt utan knaserier.

Du hittar Färsodlarnas produkter i kyldisken och frysen. Du kan läsa mer om produkterna och deras filosofi samt se lista på återförsäljare på deras hemsida farsodlarna.se.

vegetarisk kebabrulle

Libabröd

När du gör en klassisk kebabrulle så är det libabröd som gäller. Det är ett tunt bröd gjord på vete som du hittar i brödavdelningen. Får du inte tag på det går det även bra med tortillabröd eller något annat tunnbröd, men Libabröd är klassikern.

vegetarisk kebabrulle

Recept: Klassisk vegetarisk kebabrulle

4 portioner

1 förpackning Färsodlarnas Svenskodlade Vegokebab
4 libabröd
0,5 litet isbergssallad, strimlat
2 tomater, tunt skivad
1 rödlök, tunt skivad
4 saltgurkor, i stavar
finhackad persilja
feferoni
sriracha

Mild sås
2 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
1 dl majonnäs, t ex äggfri
2 msk vatten
1-2 vitlöksklyftor, pressade
salt
svartpeppar

  1. Stek Vegokebaben i lite olja så att den får fint med färg.
  2. Rör ihop samtliga ingredienser till den milda såsen.
  3. Lägg ut ett libabröd. Lägg lite kebab i mitten.
  4. Fortsätt med isbergssallad, tomat, rödlök, saltgurka, persilja och feferoni.
  5. Avsluta med att ringla över sriracha och den milda såsen. Rulla ihop och hugg in.