En perfekt kladdkaka är kladdigare än en brownie men lite seg på samma gång. Det bästa är att den är omöjlig att misslyckas med, den ska ju vara just så... kladdig.

20 mar 2020

Jag brukar ha inne den i allt från 18-25 min beroende på storleken på formen och hur kladdig jag vill att den ska vara. Bäst tycker jag är om du låter den svalna något innan servering så blir den lite fastare och segare i konsistensen.

8 bitar

3 dl vetemjöl
2 dl rårörsocker
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
en nypa salt
100 g mjölkfritt margarin, smält
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
0,5 dl ljus sirap
50 g mörk choklad, hackad

Till servering
vaniljglass eller vispad grädde

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och bröa en form, ca 20 cm i diameter.
3. Sikta ner vetemjöl, rårörsocker, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke.
4. Vispa ner lite smält margarin och grädde i taget tills du har en slät smet utan klumpar. Vispa till sist ner sirapen.
5. Vänd ner den hackade chokladen med hjälp av en slickepott. Skrapa sedan ner smeten i den förberedda formen och grädda i 18 minuter.
6. Ta ut kakan och låt den svalna i några minuter innan du serverar den med glass eller vispad grädde.

Relaterade artiklar