Jag brukar ha inne den i allt från 18-25 min beroende på storleken på formen och hur kladdig jag vill att den ska vara. Bäst tycker jag är om du låter den svalna något innan servering så blir den lite fastare och segare i konsistensen.
8 bitar
3 dl vetemjöl
2 dl rårörsocker
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
en nypa salt
100 g mjölkfritt margarin, smält
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
0,5 dl ljus sirap
50 g mörk choklad, hackad
Till servering
vaniljglass eller vispad grädde
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och bröa en form, ca 20 cm i diameter.
3. Sikta ner vetemjöl, rårörsocker, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke.
4. Vispa ner lite smält margarin och grädde i taget tills du har en slät smet utan klumpar. Vispa till sist ner sirapen.
5. Vänd ner den hackade chokladen med hjälp av en slickepott. Skrapa sedan ner smeten i den förberedda formen och grädda i 18 minuter.
6. Ta ut kakan och låt den svalna i några minuter innan du serverar den med glass eller vispad grädde.