Alla måste ha en klassisk, krämig potatissallad på repertoaren. Den här är så klassisk det bara går med färska örter som ger en smak av sommar.

9 jun 2019

**I samarbete med Planti**

Växtbaserad crème fraîche och Grekisk yoghurt!
Planti kommer nu med tre nya matlagningsprodukter som är krämiga i konsistensen, har en frisk och syrlig smak, är gjorda på en bas av soja och fungerar lika bra i matlagningen som motsvarande traditionella mejeriprodukter! Variera mellan Cooking Fraiche Natural (EKO), Cooking Fraiche Paprika & Chili och Greek Style Gurt (EKO).

4 portioner eller 8 portioner på en buffé

1 kg fast potatis
2 dl crème fraîche, t ex Planti Cooking Fraiche Natural
1 dl majonnäs, t ex äggfri
1 msk skånsk senap
1 rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven eller pressad
½ dl finhackad gräslök
½ dl finhackad persilja
salt

1. Skala potatisen och koka den mjuk. Skölj i kallt vatten så att den svalnar. Skär sedan i mindre bitar.
2. Rör ihop crème fraîche, majonnäs och senap i en skål.
3. Vänd ner rödlök, vitlök, gräslök, persilja och potatisen. Smaka av med salt.