Genom att fräsa på kryddorna blir smakerna rundare och utvecklas mer. Testa, det blir jättestor skillnad utan någon egentlig ansträngning.

23 jan 2017

4 portioner

1 ½ dl bulgur
2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
½ dl mandelspån
1 kruka persilja, hackad
5 kvistar mynta, hackad
½ citron, saften
½ dl olivolja
400 g blandade tomater, skurna i bitar
2 morötter, skivade
1 dl oliver
salt 
svartpeppar

Kryddblandning
1 tsk hela korianderfrön
1 tsk hel kummin
1 tsk mald kanel
1 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
2 msk rapsolja

Sätt ugnen på 200 grader.
Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.

Mortla kryddorna till kryddblandningen. Blanda med rapsoljan och vänd ner kikärterna.
Häll ut i en ugnsform och rosta i ugnen i ca 30 minuter eller tills ytan på kikärterna har torkat. Släng in mandelspånen de sista minuterna så att de rostas lätt.

Lägg mynta och persilja i en skål tillsamman med citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar. Vänd ner den avsvalnade bulguren och stjälp ut på ett fat. Vänd ner tomater och morötter i bulgurröran. Strö kikärterna och mandelspånen över och toppa med oliver. Servera med ett gott bröd.

Relaterade artiklar