En enkel, tokigt röd och fantastiskt mättande rotfruktspannkaka.

7 jan 2016

4 portioner

Kikärts- och rödbetspannkaka
300 g potatis
600 g rödbetor
300 morötter
1 burk kikärter à 400 g, ca 3 dl
salt
svartpeppar
olivolja att steka i

Frästa gröna bönor
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
0,5 citron, saften
salt
svartpeppar

Kikärts- och rödbetspannkaka
Riv potatisen, rödbetorna och morötterna fint. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem.
Mixa önder dem i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Blanda ihop rivna rotfrukter med kikärter, salt och svartpeppar i en skål. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Tryck ut allt jämt i stekpannan och stek gyllenbrun på båda sidor.

Frästa gröna bönor
Fräs de gröna bönorna i olivoljan. De ska få fint med färg. Pressa ner vitlöksklyftan och
pressa över citronsaften.