Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vegansk kantarellpaj med osttäcke

Fotograf: Mattias Kristiansson

Vegansk kantarellpaj med osttäcke

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Den här färspajen innehåller inte bara höstens kantareller utan är även toppat med ett lyxigt och krämigt osttäcke.

Liknande recept

Kubba på kokt ris - Kubbat halab

Vegetarisk kofta b'siniyah

Jättepirog med gröna linser

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Pajdeg
  • 50 g smör (Eleplant)
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

    Betalt samarbete med Eleplant

    Eleplant

    smör (Eleplant)

    Som smör på alla sätt. Utom ett.
    Ett helt vanligt smör. Med den lilla parentesen att det faktiskt är helt växtbaserat och ändå både smakar och beter sig som smör. Ha på smörgåsen, baka croissanter, bryn till lingonen, allt du kan göra med smör kan du göra med Eleplant. Det är en innovation, gjord på raps- kokos- och shea tillsammans med havredryck. Den innehåller inga allergener, konserveringsmedel eller palmolja.
    Eleplant – Elevating plant based!

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1.5 dl mjölk
  • Vegansk?

    Det finns många växtbaserade alternativ till mjölk. Vanligast är baserade på havre eller soja. Finns både i kyldisk och ute på hyllan. Leta efter osötade varianter när du använder dem i matlagning.

Fyllning
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 400 g kantareller
  • 800 g vegofärs
  • Vegofärs?

    Det finns så många vegetariska/växtbaserade alternativ till köttfärs. Vanligast är att de är baserade på soja, men det finns även på ärta, en blandning av båda, vetegluten (seitan) m.m. Smaka dig fram till din favorit.

  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
Osttäcke
  • 4 dl crème fraîche
  • Växtbaserad?

    Det finns flera lite syrligare växtbaserade alternativ till crème fraîche. Vanligast är att hitta sorter baserade på soja eller havre. Även en naturell yoghurt går bra. Leta i kyldisken.

  • 3 dl riven ost
  • Mjölkfri?

    Det finns många växtbaserade ostar att välja mellan. Vissa med mer smak, andra med mindre. Vissa smälter bättre, andra sämre. Smaka dig fram till din favorit. Finns i vegodisken.

Gör så här

kantarellpaj receptmatpaj receptsvamppajvegansk kantarellpajvegansk matpajvegetarisk pajvego

Publicerad: 11 oktober, 2023

Uppdaterad: 27 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut
kantarellpaj receptmatpaj receptsvamppajvegansk kantarellpajvegansk matpajvegetarisk pajvego

Publicerad: 11 oktober, 2023

Uppdaterad: 27 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept september 2, 2025

Kubba på kokt ris – Kubbat halab

Boiled Rice Kubba (Kubbat Halab) är en klassisk rätt från Mellanöstern där ett skal av kokt ris fylls med en smakrik blandning av (vego)färs, lök, persilja, kryddor och ibland russin och mandel. Kubban formas till små bollar eller ovaler och friteras gyllene och krispiga. De serveras traditionellt varma tillsammans med pickles och färsk sallad – perfekt som småplock eller en del av en större måltid.

Recept augusti 25, 2025

Vegetarisk kofta b’siniyah

Recept augusti 19, 2025

Jättepirog med gröna linser

Recept augusti 14, 2025

Vegetarisk pizza med n’duja, picklad tomat och rapsskott

Recept augusti 14, 2025

Pizza med citronfraîche, potatis, ramslök och mandel

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.