Det här receptet är hämtat ur Peter Streijfferts bok Smak - mat och vin, där du lär dig att matcha vegomat med vin.

15 feb 2016

alsacevin4 portioner

Det här receptet är hämtat ur Peter Streijfferts bok Smak – mat och vin, där du lär dig att matcha vegomat med vin. Just den här rätten passar bra med Gewurztraminer Réserve Hennÿ från Alsace.

glasnudlar
1 paket, 600 g, vegokött t ex sojabitar
1 blomkålshuvud
2 gula lökar
1 näve haricots verts
1 burk kokosmjölk à 400 ml
5 cm färsk ingefära
1 msk currypulver
1 msk garam masala
salt
svartpeppar

smakHacka och fräs löken. Bryt blomkålen i små bitar och rör ner i grytan tillsammans med vegoköttet, ingefäran och kryddorna.
Tillsätt halva burken med kokosmjölk och sjud försiktigt i 40 minuter.
Häll i resten av kokosmjölken och haricots verts och sjud ytterligare 10 minuter.
Servera med glasnudlar.