Indisk tofuröra i bröd

Läs mer

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Indisk tofuröra i bröd

4 portioner

2 msk rapsolja
1 rödlök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk riven färsk ingefära
1 grön chilifrukt, finhackad
1 tsk mald spiskummin
1 tsk chilipulver eller starkt paprikapulver
1 tsk garam masala
1 tsk salt
1⁄2 tsk gurkmeja
2 tomater, finhackade
300 g smulad fast tofu
1 1⁄2 dl grädde, t ex havregrädde (kan uteslutas)
2 msk finhackad koriander

Till servering
4 stora korvbröd eller andra bröd

1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök, vitlök och ingefära tills allt mjuknar.
2. Rör ner kryddorna och låt fräsa med i 1 minut.
3. Vänd ner tomaterna och låt fräsa med i ca 2 minuter tills de mjuknar och mörknar lite i färgen.
4. Rör ner tofu, grädde och koriander. Låt puttra ihop.
5. Stek brödet i lite olja så att det får fint med färg.
6. Skeda ner röran i bröden och servera.