Indisk burgare med ananasraita

Här kommer en kryddig indisk burgare med en svalkande ananasraita och en krispig löksallad med chili och lime. Så somrigt det bara kan bli!

*I samarbete med Färsodlarna*

Färsodlarna har tagit fram en fantastisk vegansk och svenskodlad färs gjord på de tre baljväxterna sötlupin, gråärt, åkerböna samt raps från svenska åkrar. Du kan använda den precis som vanlig färs i grytor, gratänger, bollar eller som här i en burgare.

 

Indisk Seekh burgare med ananasraita

4 st

Seekh burgare
300 g Färsodlarnas svenskodlade färs
1 rödlök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk finhackad ingefära
1 grön chili, finhackad
200 g kokt potatis, mosad
0,5 dl kikärtsmjöl
1 tsk garam masala
1 tsk chilipulver
1 tsk mald spiskummin
1 tsk salt

Ananasraita
2 dl hackad ananas
2 ½ dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
½ tsk mald spiskummin
¼ tsk chilipulver
2 msk finhackad koriander
½ tsk salt

Löksallad
2 rödlökar, tunt skivade
1 msk limesaft eller citronsaft
1 grön chili, tunt skivad
1 tsk salt

Servering
4 hamburgerbröd
salladsblad

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser till burgarna i en skål. Använd händerna, det blir enklast.
  2. Forma till biffar och pensla med olja. Lägg på grillen eller stek gyllene i en stekpanna.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till raitan och löksalladen. Låt stå i 10 minuter innan servering.
  4. Grilla hamburgerbröden och fyll med burgare, ananasraita, löksallad och salladsblad.