Annons
Cape Ad

Gör Din Vardag Lite Grönare

Det är rätt välkänt att svenskar äter mycket kött i det moderna samhället, vilket som varken är hälsosamt eller miljömässigt hållbart. Därför är det många som väljer att gå över i en mer plantbaserad kost, och lika många produktioner som producerar plantbaserade varor till sina kunder.

*I samarbete med Finanso.se*

Växtbaserad kost betyder alltså helt enkelt att du endast äter varor som kommer direkt från naturen, och lite mer välkända termer för denna kost är Vegetarian eller Vegan. Oavsett om du väljer att gå lite grönare på grund av miljön, naturen eller din egen hälsa så blir du garanterat nöjd med ditt bidrag.

Trots att det kan låta knepigt, så finns det tusentals kokböcker både online och i butik så att du kan hitta enkla och goda recept vart du än är, när som helst på dygnet. Då har Vegomagasinet mycket recept på lager. Nu i dessa tider när produktionen av mat ökar, kan det vara en god idé att investera i just bolag som producerar mycket grönt, då denna produktion räknas vara hållbar i framtiden.

Ett tips är att investera i utdelningsaktier, som har vuxit i popularitet bara de senaste åren. Utdelningsaktier är aktier med utdelning och direktavkastning. Hur hög utdelningen är varierar. Det handlar helt enkelt om att göra sin efterforskning, men också att lita på sin magkänsla. Här kan du se årets bästa utdelingsaktier med hög avkastning.

Varför du ska bli vegetarian eller vegan har många anledningar.

Hälsoskäl: Det sägs att vegetabilier, alltså grönsaker, bönor, ärter, linser, spannmål och så vidare är mycket nyttigare för kroppen.

Miljöskäl: Köttproduktionen är slöseri med både mark och vatten. Tänk att innan du ska få din köttbit på bordet, så måste först djuret ha mat. Istället för denna omväg kan du istället direkt äta maten som djuret skulle ha. Att producera kött kräver alltså också betydligt mer mark som de odlas vegetabilier på. Det diskuteras att om det västerländska köttätandet fortsätter att öka som det gör så kan det ge väldigt negativa effekter på klimatet.

Djurhållningen: Tyvärr är uppfödningen av djur inte lika smärtfri som den var förr. Mycket kött importeras från andra länder där djurhållningen inte är detsamma som i Sverige. Många djur lider även i Sverige och Europa, tyvärr. Nästan all äggproduktion sker i fabriksliknande anläggningar. Djur skadas under transporter och slakten är oftast plågsam på olika vis.

Så det du kan göra är helt enkelt att minska din konsumtion av kött. Inför en eller två dagar i veckan där du äter vegetariskt eller veganskt. Det finns många ställen att hämta din inspiration från, som t.ex. Vegomagasinet. Du kan även investera i gröna aktier. Dessa bolag har som regel varit lönsamma över en längre tid, och därför kan det vara ett safe-card för dig som inte riktigt handlat med aktier tidigare. Det är fortfarande en risk, precis som all handel med aktier är, speciellt runt dessa kristider. Men det finns fortfarande aktier som rekommenderas och som tros behålla sin aktieutdelning.