Alla behöver en smäktande chokladkaka att imponera på vänner och familj med. Här är den! Och med riven zucchini i för att göra den extra saftig.



21 Okt 2017

8 bitar

Det här receptet är skapat av Karoline Jönsson för höstnumret av VEGO 2017. :-D

Choklad- och zucchinikaka

100 g hackad choklad, ca 70 % kakaohalt
5 dl riven zucchini
3 ½ dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
2 dl strösocker
1 dl mjölk, t ex havre- eller sojamjölk
1 ½ dl varmpressad rapsolja
¾ dl kakao
2 msk psylliumhusk
4 tsk bakpulver
½ tsk salt


Glasyr
1 ¾ dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
100 g mörk choklad, finhackad
½ tsk vaniljpulver


Choklad- och zucchinikaka
Sätt ugnen på 180 grader.
Rör ihop samtliga ingredienser i en skål.
Klä insidan av en springform, ca 22 cm i diameter, med ett bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr. Låt svalna i formen under en bakduk.

Glasyr
Värm grädden i en kastrull tills den börjar sjuda. Tillsätt chokladen och rör om tills den har smält helt. Skrapa över i en skål och låt svalna. Bred den över kakan.