Geléhjärtan är inte så svåra att göra som man kanske tror. Och de smakar så mycket godare än färdigköpta.

5 Dec 2017

Det här receptet togs fram till vårt sommarnummer av Karolina Tegelaar. Då till geléhjärtan, men det går precis lika bra att göra små hallon. Det du behöver är en form som tål temperaturen, vår är köpt på Pufz. Du behöver även en kökstermometer.

Vegeset finns bland annat på Veganlife.se, Jordklok.se och Goodstore i Stockholm.

20 st

250 g hallon
1 dl vatten
1 dl glukossirap
1 dl strösocker
2 tsk Vegeset
strösocker att doppa gelégodisarna i

Använder du frysta bär så börjar du med att tina dem. Förbered formarna genom att pensla dem med lite olja.
Sjud hallon tillsammans med vatten under lock i en minut så att smaken från hallonen blandas med vattnet. Sila vätskan så att du endast har hallonvattnet kvar och tillsätt glukossirap och strösocker. Koka på svag värme tills massan kommer upp i 110 grader. Tag av kastrullen från plattan och låt massan svalna något. Vispa ner Vegeset.
Häll smeten i formarna. Använd en spatel eller palettkniv för att svepa ner massan i håligheterna. Vegeset stelnar snabbt så det behöver göras kort efter att den har rörts ner i massan.
Låt godiset kallna helt och låt dem eventuellt stelna en stund i frysen för att få ut dem ur formen. Doppa i strösocker ett par gånger så att de blir täckta. Förvaras torrt i burk med lock.