Sallader på julbordet är inte bara vackra, de är även ett fräscht tillbehör. Supergott till fetare rätter och tunga gratänger. Ett måste helt enkelt.

16 Dec 2019

8 portioner på en buffé

ca 200 g grönkål
3 apelsiner
1 granatäpple, kärnorna
0,5 dl torkade tranbär, russin, berberi eller gojibär
0,5 dl torkade russin, gärna gula
1 dl rostade valnötter, grovt hackade
2 msk olivolja
2 tsk riven färsk ingefära
salt
svartpeppar

1. Dra av grönkålsbladen från de hårda stammarna. Riv i bitar.
2. Blanda grönkålen med lite olja och salt i en skål och massera med händerna tills den mjuknar. Sprid ut på ett fat.
3. Skär bort skalet på apelsinerna med en kniv. Skiva apelsinerna i tjocka skivor.
4. Sprid ut skivad apelsin, granatäppelkärnor, tranbär, russin och valnötter över salladen.
5. Blanda olivolja, riven ingefära, salt och peppar i en skål. Ringla över salladen och servera.

Relaterade artiklar