Enkla vegetariska enchiladas

Vissa kanske tänker att tanken på att laga enchiladas känns… jobbig. De har uppenbarligen inte testat det här receptet, fullt av snabba och enkla genvägar. Klart på 20-30 minuter!

4 portioner

6 stora tortillabröd
400 g sojafärs
1 gul lök, finhackad
1 påse tacokryddmix
2 dl krossade tomater
3 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
1 burk majs (300-400 g)
1 burk (ca 2 dl) salsasås
2 dl riven ost, t ex mjölkfri

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Stek sojafärsen i lite rapsolja.
3. Tillsätt löken och låt steka med ett tag. Rör ner tacokryddmixen, de krossade tomaterna, 1 dl av yoghurten samt majskornen. Låt allt bubbla ihop i några minuter.
4. 
Lägg sedan ut tortillabröden och fördela färsfyllningen på dem. Rulla ihop och lägg ner i en ugnsform.
5. Blanda ihop resterande yoghurt med salsasås och bred över tortillarullarna. Toppa med riven ost och gratinera sedan i ugnen i 10-15 minuter eller tills den börjar få fint med färg.
6. Servera med en god sallad och guacamole.